FSG 1 - Watergras 1

22 november 2010 20:15

Watergras gaat ook in Eredivisie door met winnen

Sittard, 19 november

Het Goudse zaalvoetbalteam Watergras staat na 8 wedstrijden in de Eredivisie aan kop. Waar in de vorige wedstrijden met alle respect mindere tegenstander werden verslagen, stond voor vrijdagavond de wedstrijd tegen FSG op het programma. Een team dat al langer in de Eredivisie speelt en ook voor de wedstrijd nog maar één keer verloren had. Iedereen was benieuwd of Watergras nu ook de winst naar zich toe kon trekken. En de Gouwenaren verbaasde iedereen weer door met 4-5 de drie punten mee terug in de bus te nemen.

Sinds de promotie van eerste klasse naar de hoofdklasse was het ieder jaar weer afwachten of het niveau gehandhaafd kon worden en ieder jaar verbaasde het team weer door altijd om de bovenste plaatsen mee te doen. Eind vorig seizoen was het grootste succes tot nu toe bereikt door de wedstrijden tegen Lake Valley te winnen en te promoveren naar de Eredivisie. Nieuwe regels, langere afstanden en weer een hoop nieuwe en sterkere tegenstanders. Maar aan de hand van nieuwe trainer Marvin Paton staat Watergras ook na 8 wedstrijden in de Eredivisie weer bovenaan, en scoort het de meeste doelpunten, met nog haast dezelfde ploeg als 4, 5 jaar terug. Tegen FSG begon Watergras de wedstrijd ook weer met sterk zaalvoetbal, en stond het na 4 minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong, door doelpunten van aanvoeder Arjen Potharst en Mo Bellahcen. Maar ook FSG liet zien waarom ze in de Eredivisie spelen en zo werd het voor de neutrale liefhebber een fantastische wedstrijd. Via een mooie combinatie werd het na 8 minuten 1-2, maar topscoorder Soufiane Chairi schoot Watergras weer naar een ruimere marge. FSG zette flink aan om de aansluiting te vinden en voor rust lukte dat ook, zodat beide ploegen met 2-3 gingen rusten.

Tweede helft zette FSG flink aan en moest Watergras in de verdediging. Dit lukte goed en FSG werd goed op afstand gehouden. Uit een slim uitgevoerde counter die afgemaakt werd door Chairi werd het zelfs 2-4. Met deze stand en nog tien minuten te gaan ging FSG er vol voor en ging met spelende keeper proberen de achterstand te verkleinen. Via een goeie vrije trap en een scrimmage voor het Watergras doel die in de rebound ingeschoten kon worden, werd het weer 4-4. FSG wisselde de keeper weer en Watergras geloofde nog in de overwinning. Er werd vol druk gezet en Soufiane Chairi liet weer zien waarom hij momenteel fier bovenaan staat in de topscorerslijsten. Hij draaide slim weg bij zijn tegenstander en schoot de bal laag en hard in de hoek, 4-5! Laatste minuten was het nog billenknijpen met 5 tegen 4. Maar de voorsprong werd behouden. Het was voor de rest een zeer sportieve wedstrijd, gezien het feit dat er geen kaarten en geen 10-meter trappen waren gevallen. Door de winst slaat Watergras een gat met de subtop, die nu 5 punten achterstaan. Samen met Noordzee heeft Watergras al 21 punten verzameld. Volgende week speelt Watergras thuis in Gouda tegen TFH uit Helmond.