Watergras 1 - MMS United 1

13 november 2010 22:30

Watergras knokt zich naar zesde zege op rij

12 november, Gouda

In de landelijke Eredivisie B hebben MMS United en Watergras menig zaalvoetballiefhebber een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen gaven alles en kwamen ook tot fantastische zaalvoetbal. Waar MMS in de eerste helft zeer sterk voor de dag kwam, lag het aan keeper Arjan Bouwers die met ijzersterk keeperswerk zorgde dat het bij rust maar 0-1 stond voor de gasten uit Roosendaal. Tweede helft was het Watergras die de klok sloeg, maar ook de keeper van MMS speelde een puike partij. Uiteindelijk sleepte de koploper een 2-1 zege uit het vuur.

Trainer Marvin Paton kon vanavond over een fitte selectie beschikken en das was vanavond ook nodig. De eerste minuten van de wedstrijd zag het er namelijk naar niet uit dat de koploper van de Eredivisie aan het spelen was. MMS hield makkelijk stand en trok naarmate de eerste helft vorderde het initiatief naar zich toe. Enkele goede aanvallen werden liepen nog mis, maar een Roosendaals doelpunt hing in de lucht. Watergras creëerde ook  zijn kansen, maar of het schot ging over, of de keeper lag in de weg. Het eerste doelpunt viel uiteindelijk na een mislukte aanval van Watergras, waarna MMS razendsnel overstak en de bal simpel binnengelopen kon worden. Watergras was wakkergeschut, en ging voluit opzoek naar de gelijkmaker. MMS verdedigde echter prima en kreeg kansen om de voorsprong de verdubbelen, maar counters werden niet altijd even goed uitgespeeld, of keeper Arjan Bouwers zorgde dat de schade beperkt bleef. Het zat Watergras ook niet echt mee in de eerste helft, want het houtwerk werd ook nog 2 keer geraakt, of uitgespeelde kansen die je in de hoofd al telde, werden nog gestopt door de keeper. Teleurgesteld zocht Watergras de kleedkamer op, wetende dat de tweede helft alles gegeven moest worden om orde op zaken te stellen.

En dat gebeurde ook de tweede helft. MMS werd vroeg onder druk gezet, en kreeg het erg moeilijk om in balbezit te blijven. Watergras creëerde kans op kans, maar uiteindelijk was er een dood spelmoment voor nodig om de ban te breken. Routinier Tom Rietberg zorgde met zijn befaamde vrije trap voor de gelijkmaker en voor flinke opluchting bij de Watergras aanhang. Met de gelijke stand lag de wedstrijd weer helemaal open, en onder aanvoering van Mo Bellahcen ging een gepassioneerd Watergras opzoek naar de voorsprong. MMS kon slechts sporadisch uitbreken en zich voor de rest bezig houden met het verdedigen van Watergras. Vooral Soufiane Chairi werd vanavond goed in de tang gehouden, maar hij zorgde met een prima assist voor de 2-1 van Watergras. Zakaria Bodouaou vond met een strakke breedtepass Mo Bellahcen die door het midden de bal naar Soufiane Chairi speelde. Met een subtiel hakballetje bezorgde hij de bal terug en de bal vloog snoeihard de hoek in, hierop had de keeper geen antwoord. Met nog 2 minuten de gaan leidde Watergras met 2-1. MMS trachtte met spelende keeper nog wat te forceren, maar dit mislukte, en Watergras had weer 3 punten binnen! Complimenten aan beide teams voor de inzet en de sportiviteit en de spannende wedstrijd. Watergras leid nu samen met Noordzee in de Eredivisie B, en moet volgende week op bezoek bij FSG.