Lake Valley 1 - Watergras 1

6 november 2010 16:30

Veerkrachtig Watergras vecht zich naar zege

Venray, 5 november

In het verre Venray heeft Watergras de virtuele koploper Lake Valley verslagen. In een mooie wedstrijd waarin 2 ploegen met verschillende ideeën het veld betraden, was het Lake Valley dat in de eerste helft op uiterst effectieve wijze een 4-3 voorsprong nam. In de tweede helft betaalde de aanvallende speelwijze van Watergras zich uit en was de wedstrijd bij een stand van 4-7 gespeeld. Met een meevoetballende keeper probeerde Lake het nog, maar uiteindelijk stond er 6-8 op het scorebord.

Maar zoals gezegd, de eerste helft had het spel van Lake zeker effect. Met een sterk verdedigend blok en snelle uitvallen was het zeer gevaarlijk. Wat heet: er was nog geen minuut gespeeld of de bal lag al achter de verbouwereerde doelman Arjan Bouwers. En voordat de wedstrijd echt begonnen was stond het 1-0. Watergras had hierna veelvuldig balbezit maar echt tot grote kansen leidde dit niet. Lake nam via een schot vanuit de tweede lijn een 2-0 voorsprong. Het was Tom Rietberg die uiteindelijk het doelpunt maakte dat al een even in de lucht hing, zijn schot werd van richting veranderd en verdween het doel in. De gelijkmaker kwam op een soortgelijke manier tot stand. Watergras viel aan en een schot van Zakaria Bodouaou gingen via de voet van Arjen Potharst het doel in en de wedstrijd lag weer helemaal open. Toen Lake Valley zich weer eens op de helft van Watergras liet zien betekende dit gelijk weer een achterstand voor Watergras. Maar snel bracht Watergras via een mooie goal de stand weer op gelijke hoogte. Na een knappe combinatie door het midden raakte Soufiane Chairi eerst nog de paal maar de rebound kon Mo Bellahcen intikken. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde Lake Valley weer na een uitbal die bij de tweede paal binnengeknald werd.

Watergras begon de tweede helft flink druk op Lake Valley te zetten maar de verdediging van Lake bleef goed op de been. Hierna volgde een vreemde situatie want aan beide kanten werd een gele kaart gegeven zodat het 3 tegen 3 werd. De Gouwenaren profiteerden hier het beste van want Tom Rietberg tekende aan voor zijn tweede treffer van de avond, alweer via de keeper. De doelpunten vielen soms met wat fortuin binnen, maar waren qua veldverhouding meer dan verdiend. In deze fase van de wedstrijd was Watergras sterker en proefde het dat het de overwinning naar zich toe kon trekken. Vlak na de gelijkmaker nam Watergras de voorsprong door binnen kort tijdsbestek uit te lopen naar 4-7. Met nog 13 minuten te spelen ging Lake al met een meespelende keeper spelen en dit leidde af en toe tot gevaarlijke momenten. Na balverlies van Lake probeerde een speler dit nog te redden door een sliding te begaan op een speler van Watergras die hierdoor de bal verloor en verwachtte dat er gefloten zou worden, wat zeer terecht zou zijn. Maar het spel mocht door en prompt lag de 5-7 in het net. Trainers en spelers gingen terecht verhaal bij de scheidsrechter en kinderachtig trok de scheidsrechter rood voor goalie Jeffrey Vonk, die naar zijn zin te ver ging in zijn beklag. De concentratie moest weer even scherp want het spel ging gewoon door na dit incident. Gelukkig lukte dit goed want na een foutje van Lake kon Soufiane Chairi door naar het lege doel om zijn indrukwekkende doelpuntenaantal nog even op te krikken. In de slotfase viel er nog een ongelukkig eigen doelpunt, maar die was puur voor de statistieken.

Watergras heeft hiermee weer een mooie zege behaald en schud een belangrijke concurrent van zich af. Volgende week word er weer thuis gespeeld in de vertrouwde Mammoet, waar we tegen MMS gaan proberen de zegereeks vast te houden!