Watergras 1 - Brabantia 1

31 oktober 2010 21:30

Watergras laat weinig heel van Brabantia

Gouda, 29 oktober

Watergras heeft zijn koppositie in de Eredivisie B weten te behouden door een ruime zege op Brabantia uit Eindhoven. Na een vroege voorsprong wist Brabantia nog snel iets terug te doen, maar naarmate de wedstrijd vorderde had het weinig tot niets in te brengen tegen de aanvalsdrift van de Gouwenaren. Na een 3-1 ruststand werd het in de tweede helft een waar doelpuntenfestijn waarbij de teller uiteindelijk stopte bij een 11-1 stand, en ook nog een hoop gemiste kansen.

Met de aanstaande lange reis richting Venray voor de wedstrijd tegen Lake Valley in het hoofd wist Watergras dat het belangrijk was om de wedstrijd tegen Brabantia in een positief resultaat om te zetten. Allereerst om de koppositie te behouden en ten tweede om het goede gevoel vast te houden en het ritme van de laatste weken erin te houden. Met nieuweling Ossama Esseka voor het eerst bij de selectie begon de wedstrijd met een aftrap voor Brabantia. Na balverlies was het Tom Rietberg die gelijk met een knap staaltje alleen voor de keeper kwam maar dit keer was de keeper hem nog te baas. Niet veel later was het wel raak na voorbereidend werk van Rietberg was het Hamza Mehrach die geheel vrijstaand voor de 1-0 kon zorgen. Vrij snel daarna was het alweer gelijk. Een speler van Brabantia brak via een 1-2tje door op rechts en gaf hard en laag voor en de bal werd erin gelopen. Dit was eigenlijk het enige moment dat Brabantia echt gevaarlijk werd eerste helft, want daarna was het Watergras dat de lakens uitdeelde. Tom Rietberg schoot met een harde vrije trap de 2-1 binnen, en de volgende treffer nam Soufiane Chairi voor zijn rekening, waarbij de assist kwam van de voet van Anouar Chairi.

Tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting de Eindhovense keeper. Na een handvol kansen was het Zakaria Bodouaou die aannam met de rug naar het doel en uit de draai knap raak vuurde. Daarna viel de enige gele kaart van de wedstrijd in een verder sportieve wedstrijd waarin de scheidsrechters weinig op hoefden te treden. De 4 tegen 3 situatie leek eerst niet te worden benut nadat de paal de keeper nog redde, maar Mo Bellahcen zorgde voor de 5-1 na balverlies van Brabantia. Ook Anouar Chairi pikte vanavond zijn doelpunt mee, en nu was het Soufiane die de assist verzorgde. Inmiddels kon Brabantia weinig anders doen dan verdedigen en de score proberen laag te houden. Bij inmiddels een 7-1 stand nam debutant Ossama Esseka ook een doelpunt voor zijn rekening. Na een combinatie brak hij door en speelde hij met links de bal voorbij de keeper de hoek van de goal in. De laatste fase van de wedstrijd brak aan, en Watergras probeerde de score nog wat omhoog te brengen, en dit lukte nog aardig. Er vielen nog 3 goals in de laatste minuten wat een 11-1 eindstand betekende. Aanstaande vrijdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Lake Valley op het programma, waar we gaan proberen om de koppositie in de Gouda te houden!