Watergras - FC de Reigers

24 oktober 2010 15:15

Watergras eenvoudig door in het bekertoernooi

Gouda, 22 oktober

Vrijdagavond 22 oktober werd in sporthal de Mammoet de return gespeeld tussen Watergras uit Gouda en FC de Reigers uit Vianen. Waar de uitwedstrijd voor Watergras eindigde in een makkelijke zege (6-11), was ook de thuiswedstrijd een prooi voor de Gouwenaren. De Reigers leken niet bij machte om het verschil van de eerste wedstrijd kleiner te maken en Watergras kwam daardoor de gehele wedstrijd niet echt in de problemen. De eerste helft gingen beide ploegen gelijk op, waarin Watergras een 2-0 voorsprong nam. Tweede helft vrijwel hetzelfde spelbeeld, maar een effectiever Watergras. Eindstand 5-2.

Trainer Marvin Paton moest deze wedstrijd eerste doelman Arjan Bouwers missen en daarom stond Jeffrey Vonk in de goal, en hij deed dat zeker niet onverdienstelijk, want geregeld lag hij voor de Reigers in de weg. De eerste helft begon wat gezapig, waar Watergras niet hoefde gezien de voorsprong in doelpunten, leken de Reigers niet echt aan te zetten om want aan de achterstond te doen. Na het minuut of 10 was het toch Watergras dat een voorsprong nam. Het was aanvaller Soufiane Chairi die vanaf links naar binnen trok en hard en laag binnenschoot. Vlak daarna kwam hij vervelend in aanraking met een verdediger  van de Reigers en moest hij naar de kant, en kwam Zakaria Bodouaou binnen de lijnen, en die zorgde voor de 2-0. Na een mooie steekpass van spelmaker Mo Bellahcen stond hij goed bij de tweede paal om binnen te schuiven.

Tweede helft begon Watergras goed, na een aanval mocht Anouar Chairi een vrije trap nemen, maar helaas zich hij zijn schot gekeerd door de doelman. Vlak daarna scoorde de Reigers een mooi doelpunt, na een dieptepass die iets opstuitte nam een Reigers aanvaller de bal gelijk op de slof en de bal vloog de goal in. Diezelfde speler kreeg daarna geel voor praten en Watergras speelde dit prima uit want binnen een minuut lag de bal in het net. Tom Rietberg werd vrijgespeeld zo’n 10 meter van de goal en op zijn schot was de keeper uit Vianen het antwoord schuldig: 3-1. Daarna was het balbezit veel voor de Reigers maar echt grote kansen ontstonden er niet. Het was Soufiane Chairi die weer binnen de lijnen was gekomen die daarna met een schot de keeper verraste en voor de 4-1 zorgde. Het verzet bij de Reigers was nu wel definitief gebroken en Watergras scoorde nog een mooie treffer. Mo Bellahcen speelde in de diepte Zakaria Bodouaou aan die de bal tussen tweede verdedigers in terug kaatste en zo Bellahcen vrij voor de goal zette. Met een droge schuiver in de hoek werd het 5-1. Door een onoplettendheid achterin viel daarna het tweede doelpunt van de Reigers, en zo werd het 5-2. Watergras gaat door in het bekertoernooi, maar eerst vraagt de competitie weer de concentratie, want volgende week 29 oktober komt Brabantia op bezoek in Gouda, en gaat Watergras weer voor de drie punten!