Watergras - BEC'09

26 september 2010 12:45

Watergras toont veerkracht en laat BEC kansloos

Gouda, 24 september

In de allereerste thuiswedstrijd in de Eredivisie heeft een sterk spelend Watergras de eerste punten gepakt in de competitie. Vooral verdedigend werd er ijzersterk gespeeld, en aanvallend werden de kansen afgemaakt. Eigenlijk kon BEC uit Eindhoven het Watergras geen moment echt moeilijk maken, en zo eindigde de wedstrijd in 6-0, keurig verdeeld over de twee helften.

Met nieuwe trainer Marvin Paton weer aanwezig na vakantie werd rond een uur of negen de warming up begonnen door beide ploegen. Er heerste wat lichte wedstrijdspanning, want het zou in de Mammoet de eerste Eredivisie zaalvoetbalwedstrijd worden. Er is veel werk verzet afgelopen tijd, en gelukkig kwam dat er gisteravond ook uit. Na een kwartier van warmlopen en intrappen floot de scheidsrechter voor het begin van de eerste helft. Watergras begon geconcentreerd. BEC speelde de bal langzaam rond, en werd niet echt gevaarlijk richting het doel, zodat keeper Arjan Bouwers weinig te doen had. Watergras kwam in balbezit, en meteen was het raak! Na een goeie individuele actie van Soufiane Chairi schoot hij met links de 1-0 binnen. Niet lang daarna was het Hamza Mehrach, die debuteerde in de selectie en zeker niet onverdienstelijk, die op zo’n zelfde manier scoorde. BEC probeerde met goed positiespel een bres te slaan in de Goudse verdediging, maar slaagde hier niet in, want Watergras speelde zeer geconcentreerd en hield de ruimte goed klein. Ook aanvallend werd er goed gespeeld, want als er gaatjes vielen achterin bij BEC werd dat gelijk uitgebuit. Het was weer Soufiane Chairi die met een hard diagonaal schot voor de 3-0 zorgde. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging Watergras onverstoorbaar door met waar het met bezig was. Bij vlagen werd BEC overklast met enkele goede combinaties. Het was Mo Bellahcen die voor de 4-0 zorgde na een schot die via de Eindhovense keeper het doel in ging. De keeper zag er hier niet goed uit, maar aan het snoeiharde doelgerichte schot van alweer Soufiane Chairi kon hij weinig veranderen. BEC besefte dat als het nog wat wilde dat er echt meer naar voren gespeeld moest gaan worden, en met een meespelende keeper werd er nog getracht om de aansluiting te vinden. Hierdoor kwamen er ook ruimtes achterin, en geregeld was het doel leeg, maar helaas gingen de afstandschoten van Zakaria Bodouaou en Arjen Potharst naast het doel. In deze fase van de wedstrijd werd er door Watergras perfect verdedigd en via de snelle aanvallers werd het af en toe nog levensgevaarlijk. Uiteindelijk werd het nog 6-0, door man van de wedstrijd Soufiane Chairi. Volgende week wacht de lange reis richting Maastricht, waar gespeeld zal worden tegen ZVVM/Campus. Waar we ook met een goed resultaat hopen weg te gaan.