FC De Reigers - Watergras

19 september 2010 16:00

Watergras oppermachtig in bekerwedstrijd

Vianen, Vrijdag 17 september

Het bekertoernooi is goed begonnen voor Watergras. FC De Reigers uit Vianen werd vooral in de eerste helft bij vlagen zoek gespeeld en Watergras liep uit naar een 0-8 voorsprong. Daarna werd de concentratie minder en scoorde ook de Reigers hun doelpunten. Uiteindelijk stond er 6-11 op het scorebord.

Vorig seizoen mocht Watergras vanwege de goede prestaties ook uitkomen in het landelijke bekertoernooi, en deed dat toen (uitkomend in de 1e divisie) niet onverdienstelijk. In een poule met Snoekie en FCW ging men als eerste door, en daarbij was vooral het gelijkspel bij en tegen topdivisionist FCW opzienbarend te noemen. In de knock-out fase bleek de kampioen van Nederland CFE in de eigen Mammoet nipt te sterk. (3-5) Vanwege de promotie naar de Eredivisie komt het dit seizoen natuurlijk ook uit in de landelijke beker en is daarbij ingedeeld in de poule bij FC De Reigers, uikomend in de Eredivisie A. Zij wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend met 9-2, dus Watergras was gewaarschuwd.

In de eerste minuten was het echter Watergras dat de regie voerde. Met snelheid, positiewisselingen, en ijzersterk combinatiespel werden de Reigers ver teruggedrongen. Het was dat de keeper goed in de vel zat, want de eerste helft veredelde hij nog vele doelpogingen. Toch liep Watergras in de eerste helft via 3 doelpunten van Soufiane Chairi en zijn broer Anouar uit naar een ruime 0-4 voorsprong. De Reigers stelden hier bar weinig tegenover en als ze een kans kregen stond keeper Arjan Bouwers goed op zijn post. De stand bij rust was een slechte weergave van de krachtsverhouding op het veld.

Na rust ging Watergras rustig verder waar het mee bezig was. Aanvallen en kansen creëren. Het liep uit naar een 0-8 voorsprong met onder andere twee doelpunten van Zakaria Bodouaou. Daarna verloor het de concentratie en liet het De Reigers voetballen die zich herpakten en via twee doelpunten terugkwamen tot 2-8. Het geloof in een goed resultaat bleven ze houden en er werd flink druk gezet. Toch was het Watergras die weer scoorde via een goed uitgevoerde counter en pakte ook aanvoerder Arjen Potharst zijn doelpunt mee. Daarna dachten de Reigers de spanning terug te brengen door 3 doelpunten te maken en de stand op 5-9 te zetten, maar Watergras counterde weer naar 5-10. Er viel aan beide kanten nog een doelpunt waardoor het eindigde bij 6 voor de thuisclub en 11 voor de bezoekers. Waardoor er een vervolg komt in de beker voor Watergras. Hopelijk word de goede lijn volgende thuis tegen BEC doorgezet, en worden de eerste Eredivisie punten gepakt!