DZS - Watergras

12 september 2010 13:30

Moeizaam begin in de Eredivisie voor Watergras

Dordrecht, vrijdag 10 september

De Eredivisie zaalvoetbal is weer begonnen en Watergras moest naar Dordrecht afreizen om daar hun eerste wedstrijd te spelen tegen het plaatselijke DZS. Helaas ging de thuisploeg beter met hun kansen om en stond na een ruststand van 2-2 een 7-4 eindstand op het bord in het nadeel van Watergras.

Na een warming-up van een kwartier was het DZS dat mocht aftrappen voor de eerste helft. Ze probeerden met snel spel Watergras onder druk te zetten maar Arjan Bouwers hield Watergras in het begin goed op de been. DZS kwam even later toch op voorsprong door een uitgespeelde aanval. Achterin rommelde het soms bij DZS en Watergras profiteerde hier goed van. Soufiane Chairi kon 2 keer profiteren van foutjes en via een geplaatst schot in de kruising en een intikker na een assist van Mo Bellahcen stond Watergras met 2-1 voor. Jammer genoeg kon Watergras niet lang genieten van de voorsprong want direct hierna kwam DZS terug na een van richting veranderd schot en het was weer 2-2.

Begin tweede helft was Watergras sterker en in deze periode kwamen er kansen om weer op voorsprong te komen. Na een goede aanval werd Mo Bellahcen neergelegd binnen de cirkel en kreeg Watergras een penalty. Bovendien kreeg DZS er ook nog een gele kaart bij. Jammer genoeg werd de penalty niet benut, en ook de man meer situatie leverde niks op. Aan de andere kant schoot DZS ze er wel in, en stond er 4-2 op het score bord. Hierna volgde nog man meer situatie na een kaart voor DZS. Nu werd er wel gescoord, na goed rondspelen was het weer Soufiane Chairi die scoorde. Nu gebeurde weer hetzelfde als in de eerste helft, want nog geen minuut later was het weer 5-3. De wedstrijd was toen vrijwel gespeeld. Na een doelpunt van DZS kreeg Watergras nog wel een penalty die dit keer wel erin ging, (via Aziz el Bouazatti) maar in de slotfase profiteerde DZS nog toen Watergras zonder keeper nog iets probeerde af te dwingen. De volgende wedstrijd is thuis in onze eigen Mammoet op 24 september tegen BEC ’09. En dan gaan we natuurlijk weer voor de volle drie punten!