Sponsors

Wedstrijdverslag Lake Valley - Watergras

15 mei 2010 11:00

Watergras zet eerste stap naar volgende ronde

Gisteravond op 14 mei ’10 werd in Venray de eerste wedstrijd in de eerste ronde gespeeld voor promotie naar de Eredivisie. De eerste minuten was het erg wennen aan de speelstijl van de tegenstander maar nadat Watergras los kwam, was het de betere ploeg. Toen de kruitdampen opgetrokken waren stond er 2-3 op het scorebord. Een goede uitgangspositie, maar gezien de veldverhouding had het meer kunnen zijn.

Na de warming-up was het Lake Valley die mocht aftrappen. Tegen een onbekende ploeg beginnen is altijd aftasten. Ze speelden de bal goed rond, en Watergras kwam moeilijk in balbezit. De eerste minuten was het dus vooral goed geconcentreerd blijven en niet tegen een doelpunt aanlopen. De thuisploeg probeerde Arjan Bouwers vooral te verschalken met afstandschoten, want Watergras hield de ruimtes goed klein. Maar Arjan redde bekwaam. Het was Zakaria Bodouaou die als eerste fel ertussen zat en daarna kwam Watergras wat meer in zijn spel, en begon de aanvalsmachine te lopen. Nadat de eerste helft ongeveer op de helft was, kreeg Watergras z’n eerste kansen. Soufiane Chairi en Adil Akanioui konden helaas niet profiteren. Ook werd het houtwerk nog getest door Soufiane Chairi, de Watergras aanhang stond al te juichen, maar helaas mazzelde Lake Valley. We moeten nooit teveel woorden vuil maken aan de scheidsrechter, maar laten we het er maar op houden dat hij niet in vorm was vanavond. Eind eerste helft brak Adil Akanioui door om alleen op de keeper af te gaan, maar een speler van Lake Valley zette resoluut zijn been ervoor. De scheidsrechter stak echter zijn vingers in zijn oren en wilde van niks weten. Zo stond wonderbaarlijk genoeg 0-0 op het scorebord bij rust.

De tweede helft begon Watergras direct met druk zetten om een doelpunt te forceren. Het was echter een individuele actie van een Lake Valley speler die zorgde voor 1-0. Daarna was het Watergras die flink mazzelde, want een vrije trap kwam via een voet terecht bij Tom Rietberg, die haalde vol uit, de bal raakte de binnenkant van de paal, en volgens de keeper rolde de bal niet helemaal over de doellijn maar de scheidsrechter gaf doelpunt, 1-1! Gezien de kansenverhouding dik verdiend. Watergras ging door met zoeken naar doelpunten, en het was Adil Akanioui die zorgde voor de 1-2. Na weer een loepzuivere steekpass van Mohammed Bellahcen stond hij bij de tweede paal vrij om in de tikken. Daarna was er weer een moment voor de scheidsrechter: Soufian Chairi ging over de knie bij een Valley-verdediger, en iedereen dacht vrije trap, maar er werd niet gefloten. Een Valley-speler stond stil en pakte de bal op om de bal aan Watergras te geven, maar nu floot de scheidsrechter voor een vrije trap voor Valley! Nu kwam Anouar Chairi binnen de lijnen. Hij viel uitstekend in, weinig balverlies en goede passing. Na een mislukte aanval van Valley brak Watergras uit met 3 man. Anouar Chairi stond helemaal vrij op rechts en hij gaf een perfecte bal op Mohammed Bellahcen die laag en hard raak schoot. 1-3!  De wedstrijd was inmiddels op z’n eind gelopen maar de scheidsrechter liet vrij lang nog doorspelen. Valley profiteerde hiervan door met 5 veldspelers de 2-3 te maken. Daarna werd direct afgefloten. Watergras kan zich nu gaan opmaken voor de thuiswedstrijd in de Mammoet op 21 mei, een wedstrijd waar we met vertrouwen tegenaan kunnen kijken. Met een volle Mammoet achter de ploeg moeten we hopelijk een betere score kunnen neerzetten!