Wedstrijdverslag Westlandia - Watergras

22 april 2010 13:45

Watergras pakt Periodetitel

In Naaldwijk moest Watergras aantreden tegen Westlandia. Voor Westlandia was er niks meer te behalen of te verliezen in de competitie dus kon er door hun vrijuit gevoetbald worden. Watergras moest winnen om de 2e periodetitel te pakken welke recht geeft op de nacompetitie.

De wedstrijd begon voorspoedig want al in de 3e minuut wist Soufiane Chairi het net te vinden en de 0-1 voorsprong op het bord te zetten. Na deze openingstreffer viel het spel een geruime tijd stil en werd er pas na 10 minuten weer echt aangezet om een verdere uitloop te creëren. Door deze tempo versnelling werd er in een tijdsbestek van 5 minuten 2 maal gescoord door Watergras Tom Rietberg / Adil Akanioui. Vlak daarna viel er een gele kaart voor Watergras en moest er 2 minuten met 3 man gespeeld worden. Dit leek aanvankelijk geen probleem want zelfs met 3 man wist Tom Rietberg alsnog het net te vinden en de voorsprong op 0-4 te zetten. Vlak na deze goal viel echter dan toch de tegentreffer tegen de 3 spelers van Watergras 1-4. Vlak voor rust wist Anouar Chairi ook nog zijn goal mee te pikken zodat er met een 1-5 stand gerust kon worden.

Na de rust begon Westlandia meer druk vooruit te zetten en kon Watergras lastiger op balbezit spelen. De intenties van Westlandia waren duidelijk dat ze er vol voor wilden gaan en ze kwamen dan ook snel na rust op 2-5. Door de aanhoudende druk vooruit van Westlandia kreeg Watergras veel kansen om in de counter te scoren en dit gebeurde dan ook. In de 35e minuut wist Tom Rietberg de counter af te straffen en de 2-6 op het scorebord te plaatsen.

Dit weerhield Westlandia echter niet om de druk vooruit te blijven uitoefenen en dat werd beloond met de 3-6 echter ook weer afgestraft door de counter van Mohammed Bellahcen die de 3-7 maakte. De wedstrijd leek nu gespeeld maar kort na deze goal viel er weer een gele kaart voor Watergras waardoor er weer met 3 man gespeeld moest worden. Westlandia speelde deze man meer situatie goed uit en maakte de 4-7. Na deze goal kreeg Westlandia nog een onnodige rode kaart door een handsbal. Dit betekende dat Westlandia de laatste 5 minuten met een man minder moest spelen en dit werd door Watergras rustig uitgespeeld. De bal werd rustig rondgespeeld om zo de tijd vol te maken en in de laatste minuut werd er nog een goal gemaakt door Mohammed Bellahcen. Al met al een verdiende overwinning waardoor de periodetitel binnen gehaald werd. Watergras kan zich nu op gaan maken voor de nacompetitie.