Sponsors

Wedstrijdverslag Watergras - Noordzee

13 maart 2010 20:00

Watergras pakt 3 belangrijke punten tegen titelfavoriet Noordzee

Voorafgaand aan deze wedstrijd was bekend dat Watergras vol voor de winst zou spelen om nog in de race te blijven om de titelstrijd. Noordzee stond 5 punten voor op Watergras en op verliespunten bovenaan.

Sporthal de Mammoet was goed gevuld en de topper kon beginnen. Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk wat er op het spel stond en beide ploegen begonnen gretig aan de wedstrijd. Na 3 minuten kon Adil Akanioui de scoren openen (1-0) door een prachtige individuele actie tussen 2 man door en hij liet de keeper kansloos achter. Na deze goal was het Noordzee wat veel druk vooruit probeerde te zetten maar het lukte niet om gevaarlijk te worden.

Na een mislukte corner van Watergras zette Noordzee wel een snelle counter op en wist hieruit de 1-1 te maken. Hierna volgde een spannende fase met een paar kansen voor Watergras. Het was echter pas 5 minuten voor rust toen de doelpunten machine van Watergras op gang kwam en in een tijdsbestek van 3 minuten de 2-1, 3-1 en 4-1 door respectievelijk Soufiane Chairi 2x en Zakaria Bodouaou.

Noordzee ging alles op alles zetten en begon ook feller te spelen om voor rust nog iets recht te proberen zetten. In een counter wist Noordzee op een gevaarlijke plek een vrije trap te krijgen maar voordat deze genomen kon worden moest er ingegrepen worden door de scheidsrechter omdat er door een Noordzee speler werd nagetrapt in de muur en deze hiervoor de rode kaart ontving van de scheidsrechter. Dit betekende een straftijd van 5 minuten met een man minder echter wist Noordzee wel uit de vrije trap de 4-2 te maken wat ook de ruststand was.

Na rust zette Noordzee aan maar kon niet gevaarlijk worden en Watergras werd daarentegen wel gevaarlijk van uit de counters maar wist pas in de tiende minuut na Rust uit te lopen door een fraaie actie van Soufiane Chairi. Soufiane wist z'n directe tegenstander uit te spelen en kapte met 1 beweging zwel de inkomende man als de keeper uit waardoor hij Adil Akanioui met de bal voor een leeg doel zette 5-2.

Noordzee bleef strijden om terug te komen in de wedstrijd en dit werd beloont toen de bal na een geblokt schot bleef liggen en deze werd binnengeschoten 5-3. Noordzee geloofde er weer in echter was dit van korte duur aangezien nog geen minuut later Noordzee een gele kaart kreeg wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding. Deze man meer situatie werd goed uitgespeeld en Tom Rietberg zette met een uitstekende steekpass Zakaria Bodouaou in scoringspositie en hij zette de 6-3 op het scorebord.

Noordzee probeerde nog terug te komen door met een keeper als extra speler te gaan spelen maar kon geruime tijd hiermee geen concreet gevaar stichten. Pas 2 minuten voor tijd werd gecreëerde de man meer situatie beloont 6-4. De wedstrijd was echter gespeeld en watergras gaf niks meer weg en behaalde 3 zeer belangrijke punten.

Met nog 4 duels te gaan is het in de top erg spannend en zitten de nr 1 tot en met de nr 4 binnen handbereik van elkaar. Met nog 2 onderlinge duels binnen de top 4 te gaan zal het een spannend slot van de competitie worden.