Sponsors

Wedstrijdverslag Watergras - CFE Ciba/VDL groep

13 februari 2010 23:45

Watergras bied Topdivisionist goed weerstand

Vrijdagavond 12 Februari mocht Watergras thuis in een bomvolle sporthal de Mammoet aantreden voor de landelijke beker tegen Topdivisionist CFE uit Eindhoven.
In het begin van de wedstrijd speelde CFE een hoog tempo en lieten ze zien waarom ze de koploper van Nederland zijn. Al vrij snel werd de score dan ook geopend door de gasten 0-1.

Na de openingstreffer bleef CFE druk zetten vooruit en ging het spel snel over en weer. Het tempo lag vrij hoog en CFE wist uit 2 vergelijkbare sluwe aanvallen vanaf de flank de bal bij de 2e paal te leggen waar deze werd ingetikt door de vrije man 0-3.

Na de 0-3 kwam Watergras steeds beter in de wedstrijd en kwamen er veel kansen. In de afronding zat het nog niet erg mee of de zeer sterke keeper van CFE stond in de weg.

Bij een snelle counter waarbij met een lange worp van Arjen Bouwers Soufiane Chairi vrij voor de keeper kwam werd deze gevloerd en kreeg de keeper de gele kaart en dus de tijdstraf.

In deze minuut waren er wederom een aantal kansen voor Watergras maar hij ging er niet in. Toen de tijdstraf erop zat kwam er weer een extra speler bij en vlak daarna wist Tom Rietberg van afstand de reserve keeper te verschalken en de 1-3 aan te tekenen.

Na deze goal kreeg Watergras steeds meer vertrouwen wat zich ook uitte in het spel want er werden vele kansen gecreëerd en Watergras deed niet onder voor de bezoekers. Het waren echter toch weer de bezoekers die door een individuele actie aan de linkerflank de stand op 1-4 brachten. Ondanks deze tegenvaller ging Watergras vol vertrouwen door met het creëren van kansen en dit werd vlak voor rust beloond door een zeer fraaie treffer van Adil Akanioui 2-4 en dat was ook de ruststand.

Na rust maakte Watergras de intenties duidelijk om voor de winst te willen gaan. Er werd achterin kort verdedigd en de ruimtes werden erg klein gehouden en bij balbezit werd er zeer snel de aanval gezocht en zo volgden er wederom velen kansen echter nog geen treffer. Na ruim 10 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft kon Watergras de 3-4 maken na een mooie 1-2 tussen Mo en Anouar waardoor Mo en Soufiane samen op de keeper afkonden en Soufiane maakte het koelbloedig af. Watergras kon echter niet lang genieten van deze goal want kort daarna liet Karim Bali van CFE zien over welke kwaliteiten hij beschikt en maakte er gelijk 3-5 van.
Watergras probeerden na deze goal nog met diverse aanvallen en snelle counters terug in de wedstrijd te komen maar het zat niet mee. Meerdere malen redde de paal CFE en wist de keeper van CFE zich te onderscheiden en zijn doel schoon te houden. De eindstand was dan ook 3-5 en hiermee was het gedaan met het bekeravontuur van Watergras. Al met al kan er achteraf met trots terug gekeken worden op de neergezette prestaties in de landelijke beker en kan Watergras zich nu weer volledig richten op de competitie.