Wedstrijdverslag Bax Zeefdruk - Watergras

6 februari 2010 16:45

Watergras pakt belangrijke punten

Na vorige week thuis de koploper verslagen te hebben moest er uit tegen de nr. 5 gespeeld worden. Na een wat mindere periode voor Watergras was het belangrijk om te winnen om zo aansluiting te houden met de koplopers.

In de eerste helft begon het duel erg voorzichtig van beide kanten en werd er nog niet direct een grote kans gecreëerd. Tactisch stonden beide ploegen goed opgesteld en was het zoeken naar een gaatje. In de 20e minuut kwam ook pas de eerste echt grote kans voor Watergras waarbij er na een actie van Soufiane Chairi 4 maal op doel geschoten werd maar de bal elke keer weer via een speler of keeper terug ketste. De bal wou er duidelijk niet in.

In de 22e minuut lukte het dan eindelijk wel en wist Adil Akanioui de rebound koelbloedig binnen te tikken.

Vrij vlak daarna werd het voor rust nog even spannend want Bax Zeefdruk kreeg een gemakkelijke strafschop na het slidend uitkomen van keeper Arjan Bouwers. Watergras kon echter opgelucht ademhalen want Bouwers wist deze pingel koelbloedig te stoppen.

In de tweede helft ging Bax duidelijk meer naar voren voetballen en maakte de intenties duidelijk om vol voor de winst te gaan. Zo'n 5 min na rust wist Bax dan ook de gelijkmaker te maken door weg te draaien en het lichaam te gebruiken voor de ruimte. Watergras liet het er echter niet bij zitten en ging aanvallender spelen. Dit betaalde zich uit in een mooie individuele actie van Soufiane Chairi die het ook nog eens fraai afronden en Watergras stond weer voor 1-2.

Bax ging weer meer aan proberen te zetten maar het was Watergras wat er gevaarlijk snel uitkwam met de counter. Adil Akanioui wist alleen op de keeper af te gaan echter werd deze van achter neergehaald waar de Bax speler zijn 2e gele kaart en dus rood mee incasseerde. Deze straftijd van 7 minuten wilde Watergras in eerste instantie op balbezit uitspelen echter ging dat door een slippertje mis en kon Bax alleen op het doel van keeper Bouwers afstomen echter deze redde uitstekend. Na dit slippertje werd de tactiek gewijzigd om gewoon voor die 1-3 te gaan welke uiteindelijk van de schoen van Adil Akanioui afkomstig was.

Door de goal werd Bax weer aangevuld met een verse kracht en wist hier 2 min later gelijk gebruik van te maken door de 2-3 aan te tekenen. Door deze goal werd Watergras weer op scherp gezet en liet Anouar Chairi zien dat hij net als zijn broer goed kan scoren. Binnen een tijdsbestek van net iets meer dan een minuut wist hij er 2 in te prikken waardoor de stand 2-5 werd. Bax probeerde hierna nog wel met een extra speler te voetballen en de keeper te wisselen echter pakte ook dit verkeerd uit en kon Adil Akanioui de eindstand van 2-6 op het bord zetten.

Watergras mag zich nu op gaan maken voor de zeer zware Landelijke bekerwedstrijd tegen de nr. 1 van Nederland CFE uit Eindhoven om zich bij de laatste 8 te kunnen plaatsen. Deze wedstrijd vind plaats op vrijdag 12 Februari om 21:00 uur in sporthal de Mammoet te Gouda.