Wedstrijdverslag Noordzee Watergras

25 januari 2010 11:15

Nog geen periodetitel voor Watergras

In de uitwedstrijd tegen Noordzee stond er veel op het spel aangezien er voor Watergras een periodetitel binnen te halen was en de strijd bovenin erg close is. Noordzee was voor het seizoen al getipt als de grootste titelkandidaat.

In de eerste helft begon Noordzee gelijk sterk en viel veel aan. Na 5 minuten viel de eerste goal 0-1 toch echt voor Watergras en ging Noordzee direct de druk al opvoeren. Noordzee had daarna een hele sterke periode en liet zien waarom ze titelkandidaat zijn. De velen aanvallen leidde dan ook tot een vrij snelle 4- voorsprong en Watergras was niet goed in het afronden van de counters. Vlak voor rust was er wel een mooie aanval waarin Watergras de ruststand nog naar 4-2 kon brengen zodat de ruststand iets dragelijker was.

Na de rust begon Noordzee erg fel de eerste 5 minuten en zette direct aan om de voorsprong te vergroten wat ook lukte(5-2). Na deze 5-2 viel echter ook gelijk de 5-3 waardoor Watergras erin begon te geloven. Het spel werd duidelijk beter en Watergras nam het heft in eigen handen en begon vrijuit te voetballen. Dit resulteerden in heel veel kansen en uiteindelijk wist Watergras tot de 5-4 te komen. Na deze 5-4 volgden er nog veel kansen echter deze werden niet afgemaakt. En zoals vaak zie je dan dat ze aan de andere kant vallen wat ook gebeurde. De 6-4 en 7-4 volgden snel en Noordzee dacht er te zijn.

Watergras ging echter sterk door met het aanvallende spel en wist met snelle combinaties veel gevaar te creëren. Na een korte combinatie en een mooie sleepbeweging haalde de keepers Mohammed Bellahcen neer waardoor de bal op de stip ging en de keeper geel kreeg waar dit ook rood had kunnen zijn. De penalty werd benut en even later wist Adil Akanioui zijn 4e goal van de avond wist binnen te schieten waardoor de stand op 7-6 kwam en de spanning  weer volledig terugwas. Watergras bleek echter het geluk niet aan de zijde te hebben want kans op kans wist men niet te verzilveren en vlak voor tijd deelde Noordzee de genadeklap uit.

Watergras pakte dus geen periodetitel en moet zich nu weer klaar gaan maken voor de volgende thuiswedstrijd aangezien de koploper Groenoord vrijdagavond de 29e in de Mammoet op bezoek komt.