Sponsors

Wedstrijdverslag Watergras - Sevenstars

17 januari 2010 18:15

Bizarre slotfase nekt Watergras

Na de winterstop mocht Watergras het seizoen thuis hervatten tegen Sevenstars uit Zoetermeer. De wedstrijd begon met een tactisch schaakspel waarbij beide ploegen goed stonden opgesteld en er nog geen echte mogelijkheden werden gecreëerd. Na een goede 10 minuten spelen werd er door middel van een hard afstandsschot van Tom Rietberg een opening gevonden en vanuit de rebound kon Adil Akanioui de bal met een hakje in de lucht over de keeper heen tikken en werd het 1-0. Watergras kwam nu in het spel en had veelvuldig balbezit en speelden met name op de helft van Sevenstars. Het baltempo lag echter nog niet hoog genoeg om de voorsprong snel uit te breiden maar 5 minuten voor rust veranderde dit baltempo en werd er vanuit een snelle aanval op links door Adil Akanioui de 2-0 aangetekend.

Met een stand van 2-0 werd er aan de tweede helft begonnen. Sevenstars probeerde gelijk meer druk vooruit te zetten maar door de snelle combinaties van Watergras leidde dit echter tot veel kansen en 3 tegen 2 situaties voor de goal van Sevenstars. Uiteindelijk viel de 3-0 uit een zeer mooie actie van Mohammed Bellahcen die op de zijlijn z'n tegenstander passeerde en de bal door de benen van een volgende tegenstander voorgaf op Soufiane Chairi welke de bal goed inschoot. Watergras verzuimde echter de score uit te breiden en vanuit een snelle counter maakte Sevenstars de 3-1. Sevenstars besloot vervolgens de keeper te wisselen voor een meevoetballende keeper om zo een man meer te creëren en het spel open te breken. De meevoetballende keeper pakte in het begin echter slecht uit voor Sevenstars omdat er vanaf eigen helft eerst op de paal geschoten werd en even later kon Adil Akanioui de bal voor leegdoel binnenschieten 4-1.

Na deze goal begon de hectische slotfase waarin de tactiek met de meevoetballende keeper van Sevenstars werd uitbetaald. Al vrij snel viel de 4-2 en met nog 1 min op de klok trok de scheidsrechter toen wel erg veel tijd bij. In een hoog tempo wist Sevenstars ook nog de 4-3 en de 4-4 aan te tekenen. Direct na de aftrap zette Watergras weer de aanval in om nog voor te komen en het moest tempo maken omdat de tijd eigenlijk allang verstreken was. In deze aanval vanuit de aftrap werd er binnen het doelgebied een overtreding door de keeper begaan waardoor deze met geel eraf moest en er een penalty volgde. Mohammed Bellahcen bezweek niet onder de druk en schoot kalm binnen waardoor de stand 5-4 was. Iedereen zat al minuten lang te wachten op het eindsignaal echter de scheidsrechter liet maar doorspelen. Sevenstars probeerde het nog 1 keer met de meevoetballende keeper en bracht de bal naar de flank van waaruit er een mislukt schot kwam welke toevallig voor de voeten van een medespeler terechtkwam en deze nog binnen wist te tikken.

Ondanks dat de klok al 7 minuten op 1 stond liet de scheidsrechter Watergras ook nog aftrappen en kwam Watergras nog zelfs gevaarlijk voor de goal echter ging de bal net naast het doel waarna de scheidsrechter affloot met een eindstand van 5-5.

Door de bizarre slotfase welke door de scheidsrechter wel extreem lang gerekt werd verloor Watergras 2 kostbare punten en moet zich nu op 22 januari 21:00 uit tegen SC Noordzee proberen te herstellen om nog een periodetitel in de wacht te slepen.