Sponsors

Wedstrijdverslag Groenoord - watergras

20 december 2009 13:15

Watergras komt goed weg voor de 1e periode

In de uitwedstrijd tegen Groenoord in Schiedam was winst nodig om de race om de 1e periodetitel zelf in handen te houden. Watergras kampt nog steeds met vele blessures en reisde met een krappe selectie af naar Schiedam.

In de eerste Helft begon Watergras goed aan de wedstrijd en speelde erg aanvallend. Er werden vele kansen gecreëerd echter bleef de openingstreffer uit. Zoals vaak in de voetballerij geld maak je hem zelf niet krijg je hem tegen en dat gebeurde ook door een uitbraak van Groenoord. Dit was een teken voor Watergras om nog eens extra aan te zetten en hier kon Groenoord niet goed mee overweg. Groenoord begon meer overtredingen te maken en moest dit met een gele kaart bekopen. Door deze man meer situatie van 2 minuten wist Watergras heel slim de stand gelijk te trekken door Adil Akanioui. Na deze goal bleef Watergras vele druk zetten en vol op de aanval spelen echter was men niet effectief in de afronding. Vlak voor rust was er nog een speler van Groenoord die doorging op de keeper van Watergras en de keeper haalde verhaal bij deze speler. Dit betekende voor beide spelers geel en dus moest er in de eerste 2 minuten van de 2e helft met een man minder gespeeld worden. Door het ontbreken van de reserve keeper moest Arjen Potharst de honneurs waarnemen en de straftijd van 2 minuten fungeren als doelman. Watergras speelde deze periode op safe en probeerde balbezit te houden en het enkele schot wat nog op het doel kwam werd simpel tegen gehouden. Watergras probeerde veel aan te vallen echter kreeg een ongelukkige goal tegen waardoor de druk bij Watergras kwam te liggen. Watergras begon wat gehaast te spelen en kwam niet goed meer in het spel en hier maakte Groenoord dankbaar gebruik van door vol op de counter te spelen. Deze counters werden goed benut waardoor de stand al snel opliep naar 4-1. Na het neerhalen van een speler van Watergras kreeg Groenoord nog een gele kaart en dus een tijdstraf welke wederom benut werd door Adil Akanioui (4-2). Watergras ging na deze treffer alles of niks spelen om zo toch iets te kunnen forceren echter kwam Groenoord er snel uit met de counters waardoor het vlak voor tijd nog 6-2 werd en de punten in Schiedam bleven. Na deze domper kreeg Watergras te horen dat de concurrentie in de strijd om de 1e periode ook geen goede zaken had gedaan en er dus nog steeds op eigen kracht een periodetitel gepakt kan worden. Voor deze periodetitel moet er op 22 Januari uit van Noordzee gewonnen worden.