Sponsors

Wedstrijdverslag Watergras - Westlandia

12 december 2009 17:45

Watergras boekt een doelpuntrijke overwinning

Na het behalen van de laatste 16 ploegen in de Landelijke beker mocht Watergras weer voor de competitie aantreden en wel thuis tegen Westlandia. Westlandia is een ploeg die al lang meedraait in het zaalvoetbal op hoog niveau en heeft een hoop ervaren spelers in de gelederen welke zeer tactisch verzorgd konden voetballen. In de eerste helft maakte Westlandia daar veel gebruik van waardoor Westlandia ook heel snel een 0-2 voorsprong wist neer te zetten. Na deze twee goals werd Watergras wakker en zag de ploeg onder ogen dat dit een serieuze wedstrijd zou worden. Er werd gelijk meer druk vooruit gezet en aanvallender spel getoond wat ook uitbetaald werd in goals van Adil Akanioui en Mohammed Bellahcen. Echter vrij kort na de laatste goal was er weer een geraffineerde aanval van Westlandia welke ook weer doeltreffend was. Hierdoor stond Westlandia weer voor met 2-3 en volgde er een lange periode met veel kansen voor Watergras echter geen treffers. Pas vlak voor de rust kwam Soufiane Chairi vrij voor de goal en maakte dit koelbloeding af.

Al snel zocht Watergras weer de aanval echter door een sliding welke duidelijk een overtreding (onbestraft) was kreeg Westlandia de kans om er snel met 3 man tegen 1 uit te counteren. Deze counter werd goed uitgespeeld waardoor Watergras weer tegen een achterstand aankeek echter met de vele druk vooruit en de snelle korte combinaties in de kleine ruimte wist Watergras deze achterstand binnen 2 minuten om te zetten naar een voorsprong door goals van Soufiane Chairi en Mohammed Bellahcen.

In de rust werden er duidelijke afspraken gemaakt hoe om te gaan met het spel van Westlandia. Het was echter toch Westlandia dat vlak na rust de bal binnen wist te tikken echter werd dat direct na de aftrap recht gezet door Zakaria Bodouaou die met een mooie voorzet van links de bal vrij kon intikken (6-5).

Watergras wilde nu direct doorgaan met aanvallen en zette veel druk vooruit en was eigenlijk voortdurend aan het aanvallen. De bal wou er echter nog niet in en na een mislukte combinatie kwam er balverlies aan de zijlijn. Vrijwel iedereen kon zien dat de bal uit geweest was echter liet de scheidsrechter gewoon doorspelen en daar maakte Westlandia dankbaar gebruik van en zette de 6-6 op het bord.

Na deze goal werd het eigenlijk een heel eenzijdige wedstrijd. Watergras was alleen nog maar aan het aanvallen en combineerde erg snel in de kleine ruimte en wist al snel een voorsprong te creëren en deze uit te breiden naar 9-6. Zelfs na deze ruimere voorsprong bleef watergras doorgaan met aanvallen en zoeken naar de kansen welke er ook kwamen. Na een korte combinatie in de cirkel van Westlandia greep de keeper hardhandig in met een sliding op de benen van Adil Akanioui waardoor Adil een penalty mocht nemen en hij benutte deze uitstekend (10-6). Met nog een paar minuten te gaan was er nog veel drang naar voren om de score uit te breiden wat in de laatste minuut nog lukte door een snelle combinatie aanval met 1x raken over de diverse flanken waardoor Zakaria Bodouaou de bal uiteindelijk voor lig door in kon tikken en stond de eindstand van 11-6 op het bord.

Volgende week moet Watergras uit tegen de nummer 3 Groenoord uit Schiedam en zal het een lastige afsluiting worden van de 1e seizoenshelft.