Sponsors

Wedstrijd verslag Arentsburg Watergras

3 december 2009 17:00

Watergras verliest dure punten

In de uitwedstrijd tegen Arentsburg heeft Watergras dure punten gemorst. Ondanks de vele blessure gevallen en de krappe selectie ging Watergras goed van start. Door een snelle actie van Soufiane Chairi wist Watergras de score te openen 0-1. Arentsburg had hier echter niet van geleerd aangezien het nog geen 3 minuten later in een vergelijkbare situatie weer gebeurde en de 0-2 op het scorebord kwam. Arentsburg begon na deze goal meer vooruit de voetballen en probeerde wat te forceren echter lukte dit nog niet omdat de defensie van Watergras goed stond opgesteld. In de 19e minuut kreeg Zakaria Bodouaou de bal in de rechterhoek van het veld aangespeeld en wist vanuit de draai met een fenomenaal schot in de verre kruising de voorsprong naar 0-3 te brengen.

Door deze goal was Watergras waarschijnlijk iets te overmoedig want vrijwel direct na de aftrap mocht de van achteruit inkomende man van Arentsbrug zo doorlopen en kon vrij afronden waardoor de 1-3 op het bord kwam. Dit foutje werd door Watergras ook vrij snel weer hersteld door nog geen minuut later door een uitstekende combinatie waaruit de 1-4 gemaakt werd door Soufiane Chairi en dit was dan ook de ruststand.

In de tweede helft begon Arentsburg direct veel druk vooruit te zetten en bleek duidelijk dat Arentsburg niet de intentie had om zich gewonnen te geven. Dit druk zetten betaalde vrij snel uit door vanuit een rommelige situatie een schot op doel te lossen wat keeper Arjan Bouwers niet goed zag aankomen en de 2-4 op het scorebord kwam. Deze goal gaf Arentsburg vertrouwen en ze opende vol de aanval op het goal van Watergras. Watergras kreeg nog wel enkele kansen echter bleven deze onbenut en in de 37e minuut wist Arentsburg toch door de verdediging van Watergras te dringen en de 3-4 te maken. Kort na deze goal nam de erg matige scheidsrechter een vreemde beslissing door een onterechte vrije trap toe te kennen aan Arentsburg op een gevaarlijke plaats. Dit resulteerde in de gelijkmaker en vanaf dit moment begon Watergras steeds meer tegen zichzelf te voetballen en zich te ergeren aan de rare beslissingen van de scheidsrechter. Arentsbrug maakte dankbaar gebruik van deze situatie en wist snel achter elkaar de 5-4 en de 6-4 te maken waardoor Watergras alles of niks moest gaan spelen. De keeper ging als extra speler fungeren om zo meer gevaar te veroorzaken wat in het begin ook lukte en de score naar 6-5 getrokken werd door Zakaria Bodouaou . Even later wist Arentsburg echter gebruik te maken van het aanvallende spel en de beslissende 7-5 en eindstand op het scorebord te brengen.

Watergras mag zich nu revancheren voor de Landelijke bekerwedstrijd tegen FC Westland om zich te kunnen plaatsen voor de laatste 16 ploegen van Nederland. Deze wedstrijd is op 4 December om 21:30 in Naaldwijk (sporthal de Pijl).