Sponsors

Watergras stunt door eredivisionist Snoekie te verslaan

17 oktober 2009 18:15

Lees hier het wedstrijdverslag van de Beker wedstrijd tegen FV Snoekie

In de landelijke beker mocht 1e divisionist Watergras het opnemen tegen eredivisionist uit Den Haag FV Snoekie. Het was met name in de eerste fase van de wedstrijd erg aftasten en wennen aan het spelen volgens de FIFA regels welke enkel worden toegepast in de Eredivisie en de Topdivisie en de daarbij behorende KNVB Beker. In deze openingsfase kwam Watergras wat onder druk te staan en viel in de 7e minuut een goal voor Snoekie. Deze goal was gelijk een moment waarop de spelers van Watergras op scherp gezet werden en er een stukje feller en aanvallender gespeeld werd. Het aanvallendere spel leidde al snel tot de gelijkmaker. De gelijkmaker kwam uit een vrije trap van Tom Rietberg. Watergras ging direct verder met vooruit te voetballen en kwam door snelle combinaties op een voorsprong van 3-1 door respectievelijk Zakaria Bodouaou en Mohammed Bellahcen. Vlak voor rust wist Snoekie de voorsprong nog te verkleinen door een snel uitgevoerde counter waardoor de ruststand 3-2 was.

Na rust zocht Snoekie direct veelvuldig de aanval maar kon niet echt gevaarlijk worden en bleef het met name bij afstandschoten die veelal naast gingen of voor Arjan Bouwers waren. Watergras zakte iets meer in de verdediging en brak bij balbezit er snel uit wat in de 6e minuut van de tweede helft resulteerde in twee goals van Soufiane Chairi waardoor Watergras uitliep naar 5-2. Na deze 5-2 besloot Snoekie een Time-out aan te vragen om een nieuwe speltactiek te bespreken. Snoekie wisselde de keeper voor een veldspeler en ging met de keeper als 5e speler spelen. Snoekie kwam daardoor meer op de helft van Watergras te spelen maar werd niet erg gevaarlijk. De veranderde tactiek van Snoekie pakte vrij snel verkeerd uit en door twee razendsnelle counters wist Adil Akanioui de score op 7-2 te brengen.

Met nog 10 minuten te gaan wisselde Snoekie de keeper weer voor de speler om zo minder risico te lopen achterin op meer schade en zocht veelvuldig de aanval. Ondanks dat de keeper er weer in stond wist Mohammed Bellahcen uit een korte combinatie de score nog op te krikken naar 8-2.

Snoekie probeerde de verdediging van Watergras open te spelen echter stond de defensie van Watergras goed gepositioneerd en werd er continue goed geschoven om de gevaarlijke ballen door het midden uit het spel te halen. Snoekie kreeg de verdediging niet meer open gespeeld en mocht van geluk spreken dat er niet nog mee treffers op het scorebord erbij kwamen ondanks de vele goede kansen van Watergras. De eindstand bleef dus op 8-2 en hiermee heeft Watergras de eerste poulewedstrijd van de Landelijke beker weten te winnen. De volgende wedstrijd is voor de competitie op 25 September uit tegen Sevenstars.